Skip to main content

14 augustus 2024

Kan ik een kitten kopen als ik fulltime werk?

partnerbijdrage

Je droomt al jaren van een kitten in huis, maar je werkt fulltime. Kan dat wel samen? En hoe moet je dat dan regelen? Met een beetje creativiteit kun je een kitten een geweldig thuis bieden. Zelfs als je overdag weg bent. Hier lees je hoe je dat aanpakt.

Voorbereiding is alles

Voordat je een kitten in huis haalt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Kittens zijn nieuwsgierig, speels en hebben veel aandacht nodig, vooral in de eerste weken. Als het mogelijk is probeer dan de eerste weken meer thuis te werken.

Veilige omgeving

Zorg ervoor dat je huis kitten-proof is. Dit betekent dat je gevaarlijke spullen zoals snoeren, giftige planten en kleine voorwerpen die ingeslikt kunnen worden, uit de buurt van de kitten houdt. Maak een comfortabele plek waar je kitten zich veilig en geborgen voelt.

Zorg voor genoeg bezigheden

Als je overdag weg bent, moet je zorgen dat je kitten voldoende te doen heeft. Koop een mooie krabpaal, veel verschillende speeltjes en misschien zelfs een interactieve voerpuzzel. Dit houdt je kitten bezig en voorkomt verveling.

Laat iemand langskomen

Het is voor kittens niet fijn om te lang alleen te zijn. Daarom is het belangrijk om in de eerste weken iemand langs te laten komen. Vraag iemand uit je omgeving om even met de kitten te spelen en de pluizenbol de benodigde liefde te geven. Kan er niemand? Ga dan op zoek naar een kattenoppas.

Je tijd voor en na je werk optimaal benutten

Als je fulltime werkt, is het belangrijk om zoveel mogelijk tijd door te brengen met je kitten wanneer je thuis bent. Sta iets eerder op om tijd met je kitten door te brengen. Speel een tijdje, geef voer en zorg voor een schone kattenbak. Deze quality time helpt je kitten zich veilig en geliefd te voelen voordat je naar je werk gaat.
 
Wanneer je thuiskomt, maak je dan klaar voor een speelsessie en knuffeltijd. Kittens zijn vaak vol energie en hebben behoefte aan veel interactie. Dit is ook een goed moment om eventuele nieuwe vaardigheden aan te leren, zoals het gebruik van de kattenbak.

 

Hulp van buitenaf

Overweeg om hulp in te schakelen als je lange dagen maakt. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je kitten zich niet eenzaam voelt.

Sociale interactie

Kittens hebben sociale interactie nodig om goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat je kitten niet te lang alleen is. Nodig na je werk mensen uit om te komen eten, zodat je kitten ook went aan andere mensen.

Twee kittens

Natuurlijk is er nog een optie: Overweeg om twee kittens te nemen. De kittens kunnen dan met elkaar spelen en hebben gezelschap als jij er niet bent. Dit kan een geweldige manier zijn om hun sociale behoeften te vervullen. Zo zit jij ook met een iets fijner gevoel op werk en hoef je niet steeds te denken aan je kleine kitten die helemaal alleen zit.

Gezondheid en veiligheid

Een gezond kitten is een gelukkig kitten. Daarom is het belangrijk om de gezondheid van je nieuwe huisdier goed in de gaten te houden. Ontdek onderstaande tips:

  • Dierenverzekering: Overweeg een dierenverzekering af te sluiten. Medische kosten kunnen snel oplopen, vooral bij jonge dieren die vaak nieuwsgierig en ondeugend zijn. Een verzekering voor katten, zoals die van OHRA, kan helpen om onverwachte kosten te dekken en ervoor zorgen dat je kitten altijd de beste zorg krijgt.
  • Regelmatige controles: Plan regelmatige controles bij de dierenarts om ervoor te zorgen dat je kitten gezond en gelukkig blijft. Vaccinaties, ontworming en vlooienpreventie zijn essentieel.

Het kopen van een kitten is dus zeker mogelijk!

Het is absoluut mogelijk om een kitten te adopteren als je fulltime werkt, maar je moet wel wat extra plannen en tijd vrijmaken. Zorg voor een veilige omgeving, breng zoveel mogelijk tijd door met je kitten buiten je werktijden, en zoek hulp van buitenaf. En vergeet niet om de gezondheid van je kitten te waarborgen met een goede verzekering voor katten. Een kitten brengt veel vreugde in je leven, zelfs als je een druk werkschema hebt.

Aantal maal gelezen

704