Cattery Tenzai

Contactpersoon:

Maud van Gageldonk

Woonplaats:

Breda

Provincie:

Noord-Brabant

Land:
Nederland
Cattery Tenzai

 • Fokt de rassen

  Ocicat

 • In de kleuren:

  Alle erkende kleuren

 • Uitleg Cattery naam:

  Na onze eerste ervaring met de Ocicat via een herplaatsing is onze liefde voor dit prachtige ras ontstaan. In 2017 hebben we besloten een cattery op te richten. Daarbij hoort natuurlijk ook een passende naam.

  Een van onze passies in het leven is reizen. En daarbij is er één land dat een speciaal plekje in ons hart heeft gekregen: Japan. De bijzondere en beleefde cultuur, een ongelofelijk mooi land met fantastische mensen, die tevens een grote liefde voor katten hebben.

  Het was duidelijk; onze Catterynaam zou Japans worden. Na wat onderzoek hebben we gekozen voor “Tenzai” dat is japans voor gestipt/gevlekt, dat natuurlijk uitstekend past bij de Ocicat.

 • Extra informatie

  Wij zijn een kleine Ocicat cattery, het is de bedoeling om ongeveer 1x per jaar een nestje Ocicat kittens te krijgen. De katten en kittens groeien bij ons op in huiselijke sfeer, de katten maken onderdeel uit van ons leven en mogen daarom overal in de woning komen. Wij hebben bewust geen aparte kattenkamer/ruimte, omdat wij het belangrijk vinden dat katten onderdeel uitmaken van het gezin en de huiselijke activiteiten om zo goed gesocialiseerd te raken.

  Rond de leeftijd van 13-15 weken mogen onze kittens verhuizen naar hun nieuwe eigenaar. Wij zoeken voor onze kittens een thuis waar een soortgenootje is en waar ze heel veel liefde en aandacht krijgen. Onze katten zijn getest op HCM/PKD/FeLV/FiV en volledig DNA getest door het dr. van haeringen laboratorium.

  Voor meer informatie over ons kunt u onze website bezoeken.