26 juli 2020

Wist je dit al over je kat

gesponsorde content

Je weet vast al dat katten (en zeker kittens) een van de leukste en populairste huisdieren ter wereld zijn. Maar wist je dit ook al?

Neuzen met je kat

Katten neuzen niet zo snel, tenminste niet met andere katten. Je ziet zelden twee katten elkaar begroeten met hun neus. Hierdoor zijn ze namelijk heel kwetsbaar. Alleen katten die elkaar écht goed kennen en goed met elkaar kunnen opschieten, zie je nog wel eens met hun neusjes tegen elkaar tikken. Neust jouw kat haar neusje soms wel tegen de jouwe? Dan is hij of zij echt heel dol op je. Nog een gek weetje; net zoals onze vingerafdrukken uniek zijn, is de neusafdruk van je kat dat ook.

Praten met je kat

Ook miauwen katten zelden naar andere katten. Hun lichaamstaal zegt meer dan genoeg om dingen duidelijk te maken. Katten weten wel dat mensen niet altijd begrijpen wat ze willen zeggen. Daarom miauwen ze wel als ze jou iets duidelijk willen maken.

Geluk

Als je kat op haar gemak ligt, gaat ze waarschijnlijk spinnen. Heeft je kat stress of heeft ze pijn, dan zal ze ook spinnende geluidjes maken. Dit geluid is wel iets dieper en klinkt lager. Twijfel je over wat je kat je wil zeggen? Kijk dan goed naar je kat en het gedrag. Bij pijn of stress blijven ze echt niet op hun gemak liggen.

Tassen en dozen

Heb je een doos of een van je dames tassen ergen staan, dan kruipt je kat daar graag in. Ga je op vakantie, ligt zij al in de koffer. En of je nu een Herschel rugzak neerzet of je nieuwste Ted Baker tas het maakt je kat echt niet uit. Opletten dus als ze in de rui zijn.


Katten spinnen als ze relaxed zijn, maar ook wanneer ze zich niet prettig voelen
 

Zonnen met je kat

Hou jij van de zon en kun je niet wachten tot je heerlijk op een parelwit strand in de zon kunt liggen? Jouw kat ook niet. Katten kunnen hele warme temperaturen aan en dat komt omdat ze afstammen van de woestijndieren.

Zeewater

Krijg jij liever geen zeewater binnen, je kat heeft dat probleem niet. De nieren van katten zijn namelijk zo sterk dat ze al het zout uit het water filteren.

Chocolade

Anders is het met chocola. Daarop lijkt je kat wel een beetje op een hond. In chocola zit theobromine en dat is erg giftig voor je kat. Gelukkig is je kat heel slim en zullen ze er (in tegenstelling tot honden) niet snel zelf van eten. Je kat is trouwens sowieso niet zo dol op zoet. Zet je je kat een ijsje voor, dan zal je lieveling dit wel opeten maar vooral door alle lekkere room die daar in zit. Zoet kan je kat namelijk niet proeven.

Zweten

Ligt je kat lekker bij jou te knuffelen en begint ze ineens te kneden met haar pootjes, dan bakent ze haar territorium af. Katten zweten uit hun pootjes en door de pootjes op en neer te bewegen scheidt je kat een unieke geur af. Eigenlijk laat ze dus iedereen weten dat zij bij jou ligt en daar niemand anders mag komen.

Een half leven lang

Dat katten schoon zijn, wist je ook al. Maar meer dan dat. Katten zijn ongeveer hun halve leven bezig met zichzelf te wassen. En geeft jouw kat jou soms ook een kleine wasbeurt? Wees dan gelukkig want dan houdt je kat echt van je.